Медзаклади отримали 38 млрд гривень за програмою медгарантій

Поділитися:

Національна служба здоров’я повідомила, що з початку дії Програми медичних гарантій медустанови отримали 38 млрд гривень.

“На сьогодні НСЗУ має укладені договори з понад 3000 постачальників медичних послуг населенню. З них 1643 медустанови« первинки », з яких 198 приватних і 351 лікарі-ФОП, 25 центрів екстреної допомоги; 1 657 медустанови надають спеціалізовану допомогу, серед них є 58 приватних і 4 лікаря-ФОП. НСЗУ виплатила цим закладам за надання послуг пацієнтам по Програмі медичних гарантій в січні-серпні 38 млрд грн “, – повідомили в Нацслужби здоров’я.

Крім цього, медичні установи, які надають допомогу хворим з COVID-19 або підозрою на нього, отримали 3,5 млрд грн виплат.

Зараз контракти з НСЗУ на надання такої медичної допомоги мають:

  • 25 центрів екстреної медичної допомоги;
  • 260 закладів, які надають стаціонарну допомогу;
  • 935 закладів, в яких працюють мобільні бригади;
  • 153 установи, які надавали стаціонарну допомогу пацієнтам з COVID-19 в квітні, але не входили до переліку лікарень, визначених для госпіталізації.

Відомо, що вже 30,4 млн українців уклали декларації з лікарями первинної ланки, понад 225 000 пацієнтів отримали медичну допомогу або пройшли обстеження за пріоритетними послугами в квітні-липні, зокрема, лікування гострого мозкового інсульту та гострого інфаркту міокарда, допомога при пологах і в складних неонатальних випадках, інструментальні обстеження для ранньої діагностики онкозахворювань.

Нагадаємо, що в Міністерстві охорони здоров’я вимагають від НСЗУ прискорити процес укладення договорів з медичними установами, які повинні бути дофінансувати.

Так, в результаті другого етапу медичної реформи деякі медустанови мають дефіцит коштів у порівнянні з 2019 роком. Відомо, що зараз в Україні 332 медичних установ опинилися на межі існування і мають дефіцит державного фінансування понад 50%. У цей список входять районні лікарні, психіатричні і туберкульозні диспансери, інфекційні та дитячі лікарні.

Раніше повідомлялося, що з 1 вересня 2020 року українські медичні працівники можуть розраховувати на підвищення заробітної плати. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я України.

На підвищення виплат можуть розраховувати ті співробітники, які не отримали надбавок під час старту другого етапу медичної реформи. Це як лікарі, так і санітарні працівники, а також медсестри.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу