Кабмін відмовився регулювати ціни на газ для теплокомуненерго

Поділитися:

З 20 травня уряд більше не регулюватиме вартість природного газу для теплокомуненерго та не зобов’язуватиме НАК “Нафтогаз” реалізувати паливо для них за фіксованою ціною.

Як повідомив прем’єр Денис Шмигаль, це один з надзвичайно важливих кроків до створення повноцінного ринку природного газу. Також це дозволить місцевій владі взяти відповідальність перед населенням за тарифи на тепло і гарячу воду, зазначив він.

Також Шмигаль наголосив, що неефективну діяльність менеджерів комунальних підприємств більше не будуть покривати фіксованою вартістю “блакитного палива”. Всі теплокомунерго, які переважно є власністю місцевої влади – укладатимуть контракти із компаніями з постачання газу самостійно, вибираючи найбільш вдалі умови на ринку.

Нагадаємо, що за підсумками січня-березня поточного року українцям підняли вартість тарифів на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива. В середньому, їх вартість зросла на 3,8%, як кажуть в Головному управлінні статистики Києва.

Раніше повідомлялося, що після аналізу даних за перший квартал 2 021 і квітень стало зрозуміло, що транзит російського газу через Україну знизився до мінімальної за останні п’ять років цифри. Йдеться про 14,1 млрд кубометрів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу