Кабмін купуватиме електрику у Білорусі за необхідності

Поділитися:

За певних погодних умов Україна може частково імпортувати електроенергію з Білорусі. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

При цьому прем’єр зазначив, що наразі немає жодних угод стосовно імпорту. За його словами при проходженні цього осінньо-зимового періоду базовою буде атомна енергетика. Також Україна має потужності вугільної генерації, гідроенергетики та теплоелектроцентралі, що працюють на газі.

«‎Цього достатньо, щоб у спокійному режимі проходити цей опалювальний період. Коли температура знижуватиметься, тут, звичайно, потрібно буде вживати додаткових заходів. Мабуть, буде потрібен додатковий імпорт з Білорусі, якщо будуть відповідні погодні умови»‎, — сказав Шмигаль.

Шмигаль додав, що з 1 листопада з’явилася можливість імпорту електроенергії з Білорусі, але щодо проведення такого імпорту має визначатися ринок та компанії, які на ньому працюють.

Дані аукціону «Укренерго» на доступ до міждержавних перетинів з Білоруссю свідчать про те, що державний НАЕК «Енергоатом» придбав 885 МВт із доступних 900 МВт. Зазначається, що компанія заплатила за перетин 601 грн за МВт-год. Згідно з інформацією, решту 15 МВт отримала компанія «Електрокомьюніті».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу