Інвестори «Північного потоку-2» вимагають реагувати на санкції США

Поділитися:

Нафтогазова компанія OMV (великий покупець російського газу і інвестор Nord Stream 2) закликає світових політиків відреагувати на загрози Сполучених Штатів Америки впровадити санкції по відношенню учасників будівництва газопроводу “Північний потік-2“.

За словами глави компанії Райнера Зеле, Австрія не хоче, щоб Європа втратила свою привабливість, як майданчик для інвестицій. Однак уточнив, що суть питання полягає в тому, наскільки європейські країни готові захищати свій суверенітет і незалежність.

Відзначимо, що роботи з укладання трубопроводу припинені через санкції США стосовно учасників (фірмах) будівництва. Зокрема, США заборонили в’їжджати в країну представникам цих компаній і заморозили активи на території держави.

Раніше повідомлялося, що представники Сполучених Штатів Америки провели переговори з європейськими підрядниками з питання газопроводу «Північний потік-2» і вказали на серйозні наслідки від реалізації проекту.

Ми також писали, що уряд Німеччини боїться нових санкцій США відносно російського газопроводу Nord Stream 2. Німеччина вважає, що вони торкнуться не тільки німецькі приватні компанії, але і державні підприємства, пов’язані з будівництвом і експлуатацією проекту. Ця ситуація загрожує перетворити політичних союзників по НАТО в конфліктуючі країни на державному рівні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу