Газпром в збитку: ціна російського газу впала в ЄС

Поділитися:

У червні середня експортна вартість газу “Газпрому” знизилася до 82 доларів за 1 тисячу кубометрів.

Федеральна служба статистики виявила, що ціни впали на 12,7 відсотка (12 доларів США) в порівнянні з попереднім місяцем (травнем), що на 34 відсотки (37 доларів США) нижче, ніж в квітні. Якщо рахувати з початку 2020 року, то ціна впала вдвічі, а порівняно із середньою ціною минулого року – в 2,6 рази.

Великими покупцями стали Австрія (14 відсотків) і Італія (30 відсоток). Німеччині дістався 21 відсоток всього об’єму. Туреччина практично повністю відмовилася від російського газу.

“Газпром” не продавав Європейському союзу газ жодного разу з початку 21 століття по такій низькій ціні. При цьому найгіршим для компанії виявився 2002 рік, коли в середньому поставки в далеке зарубіжжя коштували 102 долара за 1 тисячу кубометрів.

Нещодавно ми повідомляли, що «Газпром» хоче використовувати новий механізм для поставок газу на тимчасово окуповані території ДНР і ЛНР. Відомо, що компанія знайшла лазівку для організації нових поставок блакитного палива на зазначені вище території.

Ми також писали, що російський «Газпром» проводить демонтаж труб на кордоні з Україною. Як говориться в корпоративному виданні компанії, Росія дійсно робить це, тому що останнім часом поставки через територію України значно скоротилися (раніше на них припадало 90 ghjwtynjd всього транзиту в країни Європи).

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу