Фонд соцстраху не витримує навантаження

Поділитися:

У Фонді соціального страхування, знаходиться 3,3 мільйона чоловік, які повинні сплачувати Єдиний соціальний внесок. З вказаної кількості 1,4 мільйона юридичних осіб та 1,9 мільйона фізичні особи.

За даними виконавчої дирекції Фонду соцстраху України, станом на сьогоднішній день, в відомстві застраховані близько 12,3 мільйонів українців, іноземців та людей, які не мають громадянства.

Загальнонаціональне державне соціальне страхування передбачає грошове забезпечення, страхові виплати і надання соцпослуг за рахунок Фонду соцстраху.

Право на ці виплати людина отримує в страховому випадку в період трудової діяльності та підприємництва. Це стосується як випробувального терміну, так і день звільнення.

У Фонді застрахований кожен, хто оплачує Єдиний соціальний внесок.

Нагадаємо, що в зв’язку з карантином до 31 травня 2020 року в Україні ввели правила незастосування штрафних санкцій за Єдиним соціальним внеском.

Також на час карантину в Україні ввели нову процедуру надання документів про непрацездатність. Якщо тимчасова непрацездатність викликана карантинними заходами, то допомога за рахунок Фонду соціального страхування надається з першого дня і за весь час відсутності на роботі з цієї причини.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу