Фонд держмайна готує до продажу сім хлібокомбінатів

Поділитися:

7 хлібокомбінатів, роботу яких навряд чи можна назвати успішною, готує до продажу Фонд державного майна. Про це повідомив заступник голови Фонду.

«Свого часу КХП був одним з ключових ланок аграрного виробничого процесу, який монопольно контролювала держава. Однак з переходом до вільного ринку держава, на жаль, виявилася не зовсім конкурентною в даному випадку », – зазначає чиновник.

На даний момент до прозорої приватизації готуються кілька комбінатів хлібопродуктів:

  • «Полтавський» (Полтавська область),
  • «Дунаєвецький» (Хмельницька область),
  • «Радивилівський» (Рівненська область),
  • «Неполоковецький» (Чернівецька область),
  • «Ніжинський» (Чернігівська область),
  • «Івано-Франківський» (Івано-Франківська область),
  • «Новопокровський» (Харківська область).

Відомо, що “Полтавський комбінат хлібопродуктів”, який був побудований в кінці 19 століття, в кращі часи перемелював сотні тонн борошна і зберігав понад 20 тис. Тонн зерна. Однак, зараз комбінат не працює і збирає борги, які за підсумками 2019 року перевищили 40 млн грн. Кредитори стягують борги в судовому порядку. Через відсутність грошей на оплату судового збору підприємство навіть не може оскаржити ці рішення в апеляційному порядку, тому кредиторська заборгованість продовжує збільшуватися.

Заступник голови Фонду державного майна вважає, що пора визнати: держава – неефективний власник активів, які не мають стратегічного значення і працюють на висококонкурентних ринках. Тому, для досягнення позитивного результату потрібно змагатися з багатьма приватними інвесторами і постійно інвестувати в оновлення підприємств.

Нагадаємо, що у Фонді державного майна України заявили, що підготували до продажу ще 10 об’єктів спиртової галузі. Відомо, що початкова вартість реалізації лотів – від 8 до 54 млн гривень.

Раніше повідомлялося, що в Україні скоротилося виробництво хліба на 13,8%. Про це свідчать дані Державної служби статистики України за період січня-травня місяця.

За даними відомства, в період травня поточного року вітчизняні хлібокомбінати випекли приблизно 62 тонни хліба і хлібобулочних виробів, коли як в 2019 році результат був майже на 10 тонн більше і дорівнював 71 тонні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу