Екоінспекція оштрафувала Дарницьку ТЕЦ

Поділитися:

Державна екологічна інспекція завершила позачергову перевірку підприємства ТЕЦ ТОВ “Євро-Реконструкція”, оцінивши збиток об’єкту стосовно навколишнього середовища. Попередні цифри варіюються на рівні 08,-1 млн гривень, як повідомляє голова Екоінспекції на своїй сторінці в Facebook.

Як написав чиновник у своїй публікації, за підсумками перевірки інспекція склала проти посадових осіб Дарницької ТЕЦ близько 7 адміністративних протоколів.

Також він написав, що штраф за порушення компанія вже оплатила, однак точних цифр в контексті прийнятих заходів санкцій не назвав.

Серед позитивних підсумків перевірки в інспекції заявили, що на підприємстві успішно реалізована спеціальна система поливу, яка дозволяє убезпечити навколишнє середовище від залишкових явищ виробництво.

Також компанія перейнялася про те, щоб висадити навколо лінії золовідвалу цілий кордон з тополь, тим сам оберігаючи житлові райони від можливого забруднення повітря.

Відомо, що в частині викидів від котлоагрегатів порушень виявлено не було, оскільки ТЕЦ функціонує на основі природного газу, що є більш м’яким ресурсом з точки зору екологічності.

Більш докладно про можливі внутрішні порушення підприємства не повідомляється. Вказується лише те, що компанія порушила добову норму з водозбору.

“Тобто, Дарницька ТЕЦ на добу здійснює забір більшого обсягу води, ніж це дозволено“, – написав глава інспекції.

Нагадаємо, що в пресслужбі Національного антикорупційного бюро повідомили про те, що НАБУ підозрює в заволодінні газом НАК «Нафтогаз України» Новороздільської й Новояворівської ТЕЦ (кінцеві бенефіціари брати Ярослав і Богдан Дубневичі) п’ятьох осіб, які вже звинувачуються в аналогічній справі.

Тим часом, Українські ТЕЦ заборгували НАК Нафтогаз України понад 60 мільярдів гривень заборгованості.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу