Дрібні виробники курятини збанкрутують

Поділитися:

Очікується, що в цьому сезоні рівень врожаю пшениці впаде до 26500000 тонн, що в кількісному значенні на 1500000 тонн менше від результатів травня місяця.

Таке поступове скорочення врожайності фахівці пояснюють поганими погодними умовами. Зокрема, надмірної посухою.

На даний момент прогноз на 2020/21 МР знижений з 19 млн тонн до 17, 5 мільйона тонн, що боляче вдарить до кишені України.

На світових ринках таже прогнозується падіння виробництва, що призведе до зростання цін на зерно. Отже, можуть подорожчати корми.

Перед українськими виробниками курятини скоро з’явиться серйозний виклик: ціна на м’ясо курки падає, а її собівартість може значно зрости.

Особливо сильно можуть постраждати крейді виробники – у них велика собівартість виробництва одиниці продукції, якщо порівняти з потужними підприємствами, і не надто тісні зв’язки з мережами.

Можливим виходом зі скрутної ситуації для невеликих господарств можуть стати різні об’єднання, колаборації з великими і могутніми підприємствами на умовах взаємодії. Таким чином, великі компанії зможуть далі забирати птицю і реалізовувати її через свої канали збуту.

Без подібних взаємодій багато малих гравців, на жаль, можуть збанкрутувати – вважають експерти.

Ми писали: Через посуху і проливних дощів український урожай знаходиться під загрозою при цьому прогнозується, що в 2020 році Україна планує виробити майже 1,5 млн тонн м’яса, що на 8,61% більше, ніж в минулому році.

Ми також писали, що за даними Державної служби статистики – найдоступніший за ціною м’ясо в Україні – курятина.

 

 

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу