Депутати пропонують обкладати податком житло відповідно до його вартості

Поділитися:

В українському парламенті ряд народних депутатів України пропонує обкладати податком житло відповідно до його вартості. Така реформа повинна торкнутися не тільки житлових приміщень, але й установ муніципального характеру – шкіл, дитсадків, церков та інших, як повідомляють ЗМІ.

Вказується, що разом з такими нововведеннями українська влада також збирається значно скоротити список пільговиків.

Наприклад, якщо брати той чи інший об’єкт нерухомості, який розташовується в межах міста-мільйонника, то квартира, яка за своєю ціною дорожче 300 розмірів мінімальних зарплат, буде обкладатися податками.

Також податки стосуватимуться навчальних закладів, паркувальних місць, дитячих будинків та інших установ. Разом з тим додаткових розтрат вдасться уникнути санаторіям, оздоровчим таборам, спортивним базам і спортивним школам.

Нагадаємо, що за липень, серпень і вересень, тобто за третій квартал 2020 року зовнішньоторговельний баланс країни зведений з дефіцитом 0, 54 мільярди доларів.

У Держстаті нагадали, що перший квартал нинішнього року приніс Україні дефіцит зовнішньоторговельного балансу в одну соту мільярда доларів, а за квітень, травень і червень спостерігався навіть профіцит – перевищення доходів над витратами в 1, 07 мільярдів доларів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу