Через коронавірус кожен українець втратив по 1000 грн

Поділитися:

Через всесвітню пандемію коронавірусу, яка не обійшла стороною і Україну, кожен громадянин країни недорахувався однієї тисячі гривень. Гроші були урізані з заробітних плат громадян, як свідчать дані Державної служби статистики України.

За офіційними даними державного органу, в квітні місяці найманим працівникам стали платити на одну тисячу менше. У порівнянні з березнем місяцем зарплати впали на 10% і більше за все це відчули кияни.

Повідомляється, що рівень заробітку впав нерівномірно, і якщо в столиці заробіток міг знизиться до 15%, в інших областях України спад фіксувався на рівні 8-9%, а в тій же Чернігівщині і взагалі майже не змінився – 0,8%.

У той же час, в деяких регіонах країни рівень зарплати не змінювався через непомірно низький рівень зарплат. Одним з таких регіонів стала Чернівецька область. Там жителі в середньому отримують не більше 7560 грн, що майже в два рази менше від зарплат в центрі України.

За підсумками квітня місяця, українці в середньому отримували по 10430 грн за працю, і це на тисячу менше від тієї зарплати, яку громадяни отримали за березень.

Передбачається, що така ж ситуація може статися і в травні, коли українці також не побачать зайву тисячу або навіть більше.

Карантин запровадили в березні, в результаті за квітень знизилася економічна активність, що відразу позначилося на зарплатах за цей місяць. Аналогічна картина буде і в травні”, – прокоментував ситуацію президент Українського аналітичного центру Олександр Охрименко.

Як повідомлялося раніше, українські компаній після скасування карантину почали скорочувати своїм співробітникам зарплати. Вже фіксується скорочення на 20-30%.

У зв’язку з карантинними заходами 96% опитаних компаній в Україні перевели своїх співробітників на віддалену роботу. Тільки 4% вказали, що специфіка компанії не передбачає віддалену роботу. Половині компаній вдалося перевести на віддалену роботу більше 75% співробітників.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу