Антимонопольний комітет взявся за олігарха Бахматюка

Поділитися:

Антимонопольний комітет України розпочав справи за ознаками скоєння агрохолдингом «Авангард», який належить Олегу Бахматюку, десяти порушень законодавства держави про захист економічної конкуренції. Про це у четвер, 20 травня повідомила прес-служба АМКУ.

Стало відомо, що АМКУ встановив, що протягом двох попередніх років одна з компаній групи «Авангард» збільшила кількість філій за рахунок оренди птахофабрик в Київській, Черкаській, Запорізькій і Харківській областях.

У відомстві також зазначили, що після отримання активів в користування, «Авангард» почав на них виробництво курячих яєць.

«Згідно з чинним законодавством набуття контролю над більшістю з цих фабрик вимагало дозволу Антимонопольного комітету. Однак набувачі за таким дозволом не зверталися, що вказує на ознаки порушення статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», – підкреслили в АМКУ.

АМКУ дізнався про зазначені факти самостійно, проводячи дослідження ринку яєць курячих в шкаралупі.

«Оскільки агрохолдинг« Авангард »є одним з найбільших учасників цього ринку і найбільшим виробником сухих яєчних продуктів в Україні, АМКУ повинен оцінити вплив виявлених транзакцій на конкуренцію. Зокрема, АМКУ встановить, яким чином виявлені концентрації вплинули на ринкові частки групи «Авангард» і не привели зазначені дії до монополізації чи суттєвого обмеження конкуренції на задіяних товарних ринках », – додали врегуляторе.

Як повідомлялося раніше, в квітні поточного року Україна відправила в продаж рекордну кількість соняшникової олії, а саме – понад 700 тисяч тонн.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу