55 тисяч аграріїв скористалися держпідтримкою

Поділитися:

Міністерство аграрної політики та продовольства України за 9 місяців роботи встигло реалізувати 9 важливих державних допомог за різними напрямами діяльності с/г для 55 тисяч аграріїв. Їх загальна сума — 4 млрд 655 млн грн.

«Великий спектр програм отримали малі фермерські господарства. Загалом кошторис їхньої підтримки склав 121 млн грн. Ми намагалися охопити найважливіші аспекти діяльності фермера і дати можливість їм розвиватися. Це і купівля землі під 0% на 10 років, і дотація на утримання тварин (5 тисяч грн на корову), і можливість скористатися податковими пільгами в частині компенсації 90% ЄСВ при створенні малої ферми. Тобто держава сама сплачує частину податку за фермера, аби позбавити його від додаткового фінансового навантаження. Ця операція відбувається автоматично. Нею скористалися 1400 осіб. Тобто тільки цією програмою ми дали заохочення людям створити декілька сотень нових господарств», — зазначив перший заступник глави відомства.

Раніше ми повідомляли, що українські фермери недоотримують кошти державної підтримки. Фінансування малих і середніх фермерів щороку відстоює у парламенті профільний комітет.

Також ми писали про те, що весняна посівна для аграріїв подорожчає. Це стосуватиметься більшості сільгоспвиробників центральних областей України (Вінницька, Дніпропетровська, Кіровоградська, Полтавська та Черкаська), як йдеться у прогнозі експертів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу