1,4 млн. українців отримали соцдопомогу

Поділитися:

За півроку 2020 року Фонд соціального страхування України профінансував 1,4 мільйонам українцям, які працюють засоби, як допомога при пологах, тимчасової втрати працездатності, вагітності, допомоги через карантин і допомоги на поховання.

За вказаний період Фонд фінансував заяви-розрахунки, які були отримані від роботодавців за період грудень 2019-червень 2020.

Отримати допомогу від Фонду соцстрахування можна за наступним сценарієм. Отримати в медустанові лікарняний лист і віддати роботодавцю, при чому зробити це треба не пізніше, ніж протягом року після отримання листка. Потім лікарняний передають до Комісії із соцстрахування компанії, розгляд справи триватиме 10 календарних днів. Далі бухгалтерія розраховує суму матеріального забезпечення та оформлює відповідну заявку.

У свою чергу Фонд соцстрахування України надає фінанси на допомогу по тимчасовій непрацездатності протягом 10 днів. Після здійснення фінансування, гроші приходять на рахунок роботодавця, він, в свою чергу, видає їх застрахованій особі.

Раніше повідомлялося, що Верховна Рада затвердила соціальні виплати одиноким пенсіонерам, які досягли 80-річного віку і потребують стороннього догляду. Їх розмір буде складати 40 відсотків від прожиткового мінімуму для втратили працездатність. За прийняття законопроекту №2494 проголосували 239 депутатів.

Також ми писали про те, що в Україні активно проводиться перевірка одержувачів соціальної допомоги. Спеціально для цих заходів ще в 2019 році був прийнятий закон, який надає право вивчати доходи і витрати пільговиків. При цьому перевіряються навіть люди, які протягом трьох років не отримував допомоги від країни.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу