В Україні зафіксували небувалу кількість фальсифікату харчових продуктів. На цей час експерти кажуть, що дві третини вершкового масла на українському ринку – фальсифікат.
Як відомо, гарне і якісне вершкове масло виробляють з молока. Однак наразі дуже багато виробників використовують в своєму виробництві неякісну сировину.
Частково ця проблема пояснюється дефіцитом молока на території України. Як наслідок, ціни на натуральне масло ростуть.
Однак на цей час дуже складно виявити підробку, а кримінальна відповідальність за це не передбачена.
Раніше Державна служба з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів відзвітувала про результати перевірок харчових продуктів на предмет фальсифікації, проведених в січні-березні.
Відзначається, що фахівці служби здійснили понад трьох тисяч перевірок. З них більшість – позапланових.