Туреччина має намір оштрафувати Google

Поділитися:

36,5 мільйона доларів штрафу стягне з компанії Гугл Туреччина. Про це повідомили у випуску новин “Першого Ділового” телеканалу.

Відомо, що тамтешній регулятор звинуватив американського Техногіганта в зловживанні домінуючим становищем на ринку пошукових систем. Мовляв, той вважав за краще своїм службам порівняння цін і своїй пошуковій системі в порівнянні з конкурентами.

Крім штрафу, турецька комісія з конкуренції зобов’язала Гугл надати гарантії, що конкурентів не будуть відсувати на другий план. Відповідні звіти вимагатимуть від американців протягом наступних 5 років.

Слід зазначити, що останній рік Туреччина веде все більш суворий наступ на технологічні компанії США. Минулого року Анкара загрожувала штрафами Фейсбук – за порушення нового закону про соціальні мережі.

Таким чином, вважають експерти, влада намагається приборкати інакомислення. Нова норма надає органам влади повноваження видаляти небажаний контент з усіх платформ. До недавнього часу йшлося лише про блокування доступу.

Крім того, в листопаді минулого року Фейсбук, Твіттер, Інстаграм, перископ і ТікТок оштрафували на мільйон євро кожного за те, що в призначений час не назвали свого місцевого представника.

Нагадаємо, що Україна не буде вводити додатковий податок для ТехноГігант нерезидентів. Зате вони будуть платити ПДВ з тих електронних послуг, які продають українцям.

Раніше повідомлялося, в Туреччині введені нові обмеження, спрямовані на ще більше посилення локдауна. Кілька тижнів кількість нових хворих, у яких діагностовано коронавірус, стає дедалі більше незважаючи на наявні обмеження. Тому Реджеп Тайіп Ердоган, президент країни, оголосив про нововведення.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу