Україна повернула посла в Білорусь

Поділитися:

До столиці Білорусі повернувся український посол, якого відкликали з країни в період протестів в Мінську. Однак, в МЗС заявили, що відносини між Україною і Білоруссю все ще “на паузі” і будуть залежати від багатьох факторів. Про це заявив посол України в Білорусі.

Чиновник зазначив, що все залежить від того, як буде розвиватися ситуація безпосередньо в Білорусі, а також від інтеграційних процесів в рамках союзної держави Білорусі і Росії.

Нагадаємо, що для посилення охорони українсько-білоруського кордону з боку України задіяли всі необхідні ресурси. Про це розповіли в Державній прикордонній службі.

У зв’язку з масовими протестами, мітингами та іншими подіями, що почалися в Республіці Білорусь відразу після закінчення президентських виборів 2020 року, Україна вирішила посилити контроль упродовж держкордону. Для цього була розроблена програма дій, після чого її відразу ж стали втілювати в реальність.

Раніше повідомлялося, що в компанії «Білнафтахім» зробили заяву, суть якого звелася до прагнення наростити частку палива, що поставляється з Республіки Білорусь в Україну. На поточний рік плани амбітні – близько 3 млн тонн різних видів палива.

Представник компанії Володимир Сизов сказав, що Білорусь відчуває себе на ринку України впевнено, партнерство триває не один рік, є свої напрацювання і алгоритми. Також цілком зрозуміло прагнення збільшити частку білоруського палива.

Читайте також
19 Червня 2024 року - 8:27
Від початку російського широкомасштабного вторгнення аграрний сектор зазнав збитків на...
18 Червня 2024 року - 18:47
Нового підвищення тарифів на світло в Україні найближчим часом не...
18 Червня 2024 року - 16:54
Кабінет Міністрів підтримав зміни до ліцензування перевізників, ініційовані Міністерством розвитку...
11 Червня 2024 року - 11:48
Ринок праці у травні нагадував безлюдну пустелю: кількість шукачів та...