В уряді очікують прискорення інфляції

Поділитися:

У Міністерстві економіки та сільськогосподарської діяльності України зробили негативний прогноз щодо прискореного зростання інфляції на полях держави. Про це повідомляє пресслужба профільного відомства.

За даними відомства, попри помітний спад цін на продукти в серпні, в річному охопленні рівень зростання цін підвищився до 2,5%.

У міністерстві кажуть, що це обумовлено відповідним зростанням вартості комунальних послуг в серпні місяці. Зокрема, тоді послуги з надання природного газу підвищилися в ціні на 37,7%.

Від початку року зростання цін склало 1,2%. У відомстві прогнозують, що з урахуванням чинної політики Національного банку України, до кінця року рівень інфляції складе 5,9%.

Попри те, що на початку карантину почалося стрімке зростання цін на продукти, зараз він припинений. При цьому в Національному банку України прогнозують рівень інфляції за підсумками 2020 року на позначці 4-6 відсотків.

«В цілому інфляція в цьому році може бути трохи вище цільового діапазону НБУ в 4-6 відсотків, однак таке відхилення не є критичним», – заявив про ситуацію заступник голови Національного банку України.

Читайте також
11 Червня 2024 року - 11:48
Ринок праці у травні нагадував безлюдну пустелю: кількість шукачів та...
6 Червня 2024 року - 12:36
Кадровий дефіцит в Україні стає серйозною загрозою для економіки в...
31 Травня 2024 року - 17:54
Як повідомляє Reuters, кількість українців, які живуть у бідності, зросла...
31 Травня 2024 року - 14:42
28 травня на території МВЦ в м. Києві за підтримки...