Україна запустила транзитний маршрут з Китаю в ЄС

Поділитися:

Українськими транспортниками в тестовому режимі запущена відправка контейнерного поїзда з КНР в Польщу через територію України. Організатором запуску виступила ОТЛК ЕРА (Товариство з обмеженою відповідальністю «Об’єднана транспортно-логістична компанія – Євразійський залізничний альянс») спільно з ЦТС «Ліски» (Центр транспортного сервісу) – підрозділом «Укрзалізниці».

Замовником даної послуги є компанія BIT-Germany, яка в партнерстві з ЦТС «Ліски» здійснює перевезення вантажів територією України та Польщі, до станції Славків, без перевантаження контейнерів з «широкої» колії на «вузьку». На думку ОТЛК ЕРА, це дозволить диверсифікувати вантажні потоки, знизити навантаження на прикордонну інфраструктуру, а також забезпечить необхідний запас міцності під майбутнє зростання обсягів перевезень на напрямку Китай – Європа.

Загальний транзитний час прямування поїзда за маршрутом склав 16 діб. Вантажний потяг у складі 50 навантажених контейнерів відправився з китайської станції Чунцин 8 грудня. Поїзд прибув на польську станцію Славків 24 грудня.

Нагадаємо, «Газпром» має намір нарощувати транзит газу через Україну.

Також раніше повідомлялося, що внаслідок посилення американських санкцій, Російська Федерація продовжує втрачати іноземних партнерів за проектом «Північний потік-2».

Читайте також
19 Червня 2024 року - 8:27
Від початку російського широкомасштабного вторгнення аграрний сектор зазнав збитків на...
18 Червня 2024 року - 18:47
Нового підвищення тарифів на світло в Україні найближчим часом не...
18 Червня 2024 року - 16:54
Кабінет Міністрів підтримав зміни до ліцензування перевізників, ініційовані Міністерством розвитку...
11 Червня 2024 року - 11:48
Ринок праці у травні нагадував безлюдну пустелю: кількість шукачів та...