Партнери «Газпрому» залишають будівництво “Північного потоку-2”

Поділитися:

Внаслідок посилення американських санкцій, Російська Федерація продовжує втрачати іноземних партнерів по проекту “Північний потік-2”.

Крім швейцарської Allseas, яка повинна була укласти трубу на дні Балтійського моря, а також міжнародного консорціуму страхових компаній, який повинен був застрахувати власні суди «Газпрому», з проекту вийшла норвезька DNV GL – сертифікаційна компанія, з якою був укладений контракт на підтвердження придатності газопроводу за датськими стандартами.

Відомо, що компанія, яка повинна була провести аудит будівельної документації та трубоукладального обладнання, а після завершення робіт – видати сертифікат відповідності, прийняла рішення вийти з проекту через загрозу санкцій США.

«Держдепартамент США опублікував нове керівництво щодо закону« Про захист енергетичної безпеки Європи »(PEESA). Відповідно до цих ми вважаємо, що діяльність DNV GL з інспектування оснащених судів, які обслуговують проект «Північний потік 2», підпадає під санкції. Тому DNV GL припинила надання послуг, які можуть підпадати під дію PEESA », – уточнили в компанії.

У Газпромі таку інформацію відмовилися коментувати, посилаючись на її «комерційний» характер.

Слід зазначити, що законопроект про розширення санкцій проти «Північного потоку-2» був внесений до конгресу США в червні. Обмежувальні заходи, згідно з документом, повинні торкнутися не тільки безпосередньо будують трубопровід компаній, але також на всіх, хто надає послуги і технології для його реалізації. У США вважають, що добудовувати трубу Росії нічим.

Нагадаємо, що одна з груп в Бундестазі схиляла німецьких депутатів до визнання газопроводу РФ «Північний потік-2» таким, що відповідає енергобезпеки Європи і захищає екологію. Але більшість депутатів відкинули цей план проросійських сил.

Раніше повідомлялося, що в російському «Газпромі» побоюються загрози нових санкцій від США. У зв’язку з цим, компанія поки вирішила призупинити трубоукладки по морю. Так, “Північний потік-2” доведеться тимчасово переорієнтувати на внутрішні потреби. Це дасть Російської Федерації хоч якусь вигоду, стверджують експерти.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу