Ціни на нафту продовжують підвищуватися

Поділитися:

Ціни на нафту еталонних марок стабілізувалися після різкого обвалу на тлі інформації про значне зростання запасів бензину в США.

Відомо, що вартість ф’ючерсів Brent на лондонській біржі ICE Futures виросла до 63,10 долара за барель, що на 0,3% вище за рівень закриття попередньої сесії. Про це свідчать результати торгів.

Одночасно з цим ф’ючерс на нафту WTI на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) виріс на 0,2% – до 59,34 долара за барель.

При цьому ціни на нафту на цьому тижні впали після того, як офіційні дані показали значне зростання запасів бензину в США. Це викликало побоювання з приводу ослаблення попиту на нафту в найбільшого в світі споживача цього ресурсу.

Зокрема, Міністерство енергетики США заявило, що запаси нафти в країні минулого тижня впали на 3500000 барелів – до 502 млн барелів. У той же час запаси бензину збільшилися на 4 млн барелів – до 230 млн барелів, оскільки нафтопереробники збільшили виробництво перед літнім сезоном.

Нагадаємо, що після закінчення локдауну українцям прогнозують різкий підйом цін на бензин і дизпаливо. На сьогодні експерти впевнені, що це буде мінімум 10-15%. Головна причина цього – зростання цін в 2020 році, причому не тільки в Україні, а й у світі в цілому.

Раніше повідомлялося, що 8 квітня вартість нафти продовжує падати в рамках ранкових торгів міжнародних бірж. Про це свідчать відповідні дані з боку Міністерства енергетики США.

Читайте також
19 Червня 2024 року - 8:27
Від початку російського широкомасштабного вторгнення аграрний сектор зазнав збитків на...
18 Червня 2024 року - 18:47
Нового підвищення тарифів на світло в Україні найближчим часом не...
18 Червня 2024 року - 16:54
Кабінет Міністрів підтримав зміни до ліцензування перевізників, ініційовані Міністерством розвитку...
11 Червня 2024 року - 11:48
Ринок праці у травні нагадував безлюдну пустелю: кількість шукачів та...