ДПС тимчасово призупинила перевірки ліцензій на зберігання палива в аграріїв

Поділитися:

Державна податкова служба з розумінням поставилася до ряду перевірок ліцензіатів після ретельного аналізу звернень Всеукраїнського конгресу фермерів з питань проведення перевірок по зберіганню палива для власних потреб.

Відомо, що для врегулювання ситуації Голова ДПС Олексій Любченко провів зустріч з головою Всеукраїнського конгресу фермерів Іваном Слободяник.

За підсумками зустрічі, керівництво ДПС погодилося з необхідністю перегляду суми штрафів за порушення умов зберігання пального. Однак Державної податкової служби є органом виконавчої влади і діє в рамках чинного законодавства, а врегулювання цієї проблеми знаходиться саме в законодавчій площині.

“З огляду на це, Державною податковою службою припинені фактичні перевірки до законодавчого вирішення цього питання. Податківці готові долучатися до розробки пропозицій щодо перегляду санкцій у відношенні порушень. Також зазначаємо, що всі матеріали перевірок, які знаходяться на стадії оскарження, будуть уважно розглянуті відповідно до законодавства “, – йдеться в повідомленні відомства.

Нагадаємо, що в прес-службі Державної податкової служби повідомили, що відомство вирішило тимчасово призупинити фактичні перевірки зберігання палива для власних потреб фермерів.

Раніше повідомлялося, що в Держподатковій службі перерахують перекази, які українські трудові мігранти роблять в Україні, а заодно перевірять всіх на предмет задекларованих грошей. Як розповів глава відомства, саме заробітчани наповнюють один з резервів податкових накопичень в країні – мова йде про 12 млрд доларів на рік.

Читайте також
25 Червня 2024 року - 18:36
Сьогодні ЄС провів першу міжурядову конференцію на рівні міністрів, щоб...
25 Червня 2024 року - 15:45
У червні аграріям нарахували за травень компенсації за придбану українську...
19 Червня 2024 року - 8:27
Від початку російського широкомасштабного вторгнення аграрний сектор зазнав збитків на...
18 Червня 2024 року - 18:47
Нового підвищення тарифів на світло в Україні найближчим часом не...