Українцям розповіли, де узяти страховий стаж

Поділитися:

Працювати легально і регулярно робити відрахування до Пенсійного фонду, щоб вчасно вийти на пенсію. До цього звелися поради українцям, у яких не вистачає трудового стажу для своєчасного отримання пенсійного забезпечення ексміністра соцполітики Андрія Реви. Колишній міністр озвучив ці поради в суботу, 9 січня, під час зустрічі з представниками ЗМІ.

Андрій Рева нагадав, що держава поступово підвищує кількість офіційно відпрацьованих років для виходу на пенсію. Кінцевий результат – 30 років для жінок і 35 років для чоловіків. Однак зараз цієї норми в Україні ще немає. Мінсоцполітики буде підвищувати щороку страховий стаж на 1 рік протягом 10 років. Дослівно колишній міністр роз’яснив так:

«Тому щороку вимога до страхового стажу, починаючи з 25 років у 2018 році, збільшується на 1 рік з тим, щоб повністю закінчити цей процес у 2028 році».

Тобто, продовжив колишній чиновник, в нинішньому, 2021 році, щоб вийти на пенсію в 60 років, українцям знадобиться мати 28 років страхового стажу. Однак далеко не всі стільки офіційно відпрацювали. Адже багато працювали без оформлення.

«Що робити тим людям, у яких такого стажу немає? Є кілька шляхів – докупити стаж, допрацювати тощо. Я пропоную всім, і вважаю найкращим варіантом, тому що процес уже запущений, працювати легально», – радить Рева.

На думку колишнього міністра, навіть у сучасних молодих людей до 60 років може не вистачити грошей, щоб докупити стаж. Його вартість навіть зараз неймовірно велика, і вона збільшуватиметься рік від року. А працюючи офіційно, українці регулярно відраховують до Пенсійного фонду невеликі суми й заробляють собі пенсію.

Нагадаємо, українцям розповіли, як боротися з підвищенням тарифів на газ.

Також раніше ми інформували про те, що українцям розповіли, куди звертатися за субсидією.

Читайте також
19 Червня 2024 року - 8:27
Від початку російського широкомасштабного вторгнення аграрний сектор зазнав збитків на...
18 Червня 2024 року - 18:47
Нового підвищення тарифів на світло в Україні найближчим часом не...
18 Червня 2024 року - 16:54
Кабінет Міністрів підтримав зміни до ліцензування перевізників, ініційовані Міністерством розвитку...
11 Червня 2024 року - 11:48
Ринок праці у травні нагадував безлюдну пустелю: кількість шукачів та...