Українські кіберспеци і спеслужби США знайшли схему по відмиванню грошей в Darknetе

Поділитися:

Кіберфахівці Служби безпеки України та спецоргани США провели спільну операцію із викриття українців, які займались відмиванням грошей для міжнародних хакерів у мережі Darknet. У прес-службі СБУ повідомили, що за час своєї діяльності зловмисники легалізували десятки мільйонів доларів.

Зазначається, що для того аби вивести гроші з «тіні» вони організували масштабну схему. Зокрема, ховалися під різними нікнеймами в мережі Darknet, мали багатьох підставних осіб, а також працювали через різні фінансові сервіси. Клієнтами зловмисників були хакери, які займалися кіберкрадіжками й хотіли вивести крадене в готівку.

Згідно з інформацією, ці особи самостійно виготовляли та продавали флеш-накопичувачі з вірусами, які зламували цифрові гаманці жертв та викрадали з них криптовалюту.

Їх вдалося викрити у Миколаєві, в рамках міжнародного співробітництва із органами США. У ході обшуків було вилучено комп’ютерну техніку із доказами протиправної діяльності, шкідливі програмно-апаратні засоби, а також чорнові записи та готівку.

Зараз правоохоронці здійснюють аналіз вилученої інформації для притягнення до кримінальної відповідальності усіх відповідальних осіб, у тому числі іноземних замовників махінацій.

Нагадаємо, СБУ викрила чергову схему розкрадання оборонних коштів, яку організували місцеві підприємці в Дніпропетровській області.

Також ми повідомляли, що контррозвідка Служби безпеки України заблокувала контрабандне переміщення металевої ртуті із Закарпаття в ЄС.

Читайте також
19 Червня 2024 року - 8:27
Від початку російського широкомасштабного вторгнення аграрний сектор зазнав збитків на...
18 Червня 2024 року - 18:47
Нового підвищення тарифів на світло в Україні найближчим часом не...
18 Червня 2024 року - 16:54
Кабінет Міністрів підтримав зміни до ліцензування перевізників, ініційовані Міністерством розвитку...
11 Червня 2024 року - 11:48
Ринок праці у травні нагадував безлюдну пустелю: кількість шукачів та...