Суд ліквідував ПП «Елада»

Поділитися:

Компанію «Елада» визнали банкрутом ще 2018-го. Відтоді кредитори все ще сподівалися стягнути з підприємства борги. Причому список позичальників довгий, а розміри заборгованостей – величезні. Про це повідомили журналісти «Першого Ділового телеканалу».

Тільки двом банкам – «Ощадбанку» та «Укрексімбанку» «Елада» завинила відповідно 3,5 та 4 з лишком мільярдів гривень. А ще – мільйони й мільйони бізнес-партнерам і фіскальній службі.

Нині ж суд констатував: вимоги кредиторів не задоволені, майнових активів недостатньо, «Елада» – банкрут. Але компанія – лише частина ще більшого промислового об»єднання і ще більшої проблеми.

Місяць тому суд затвердив ліквідаційний баланс приватного акціонерного товариства «Креатив груп»: холдинг люди у мантіях також визнали банкуртом. Кредиторська заборгованість, яка фігурує в судових матеріалах – майже 7 мільярдів гривень. Але за даними національного банку йдеться про ще вагоміший борг: 7 мільярдів – «Ощадбанку», 2,5 – «Укрексімбанку» і 2 – «Укргазбанку».

Але і це ще не кінець: «Креатив груп» полишає по собі непогашені кредити перед міжнародними фінустановами. А припинення діяльності агрохолдинга – це мінус три заводи з переробки соняшника, мінус чотири комбінати з виробництва жирів і маргаринів, мінус підприємство з переробки сої. Крім того, до складу компанії входило 8 елеваторних комплексів, розташованих в різних регіонах України.

Раніше повідомлялося, що уряд повертатиме активи банків-банкрутів на вимогу МВФ.

Також ми писали й про те, що в Україні банкрутами можуть бути тільки забезпечені люди.

Читайте також
19 Червня 2024 року - 8:27
Від початку російського широкомасштабного вторгнення аграрний сектор зазнав збитків на...
18 Червня 2024 року - 18:47
Нового підвищення тарифів на світло в Україні найближчим часом не...
18 Червня 2024 року - 16:54
Кабінет Міністрів підтримав зміни до ліцензування перевізників, ініційовані Міністерством розвитку...
11 Червня 2024 року - 11:48
Ринок праці у травні нагадував безлюдну пустелю: кількість шукачів та...