Карантинну допомогу не будуть враховувати, як дохід

Поділитися:

Державна податкова служба України повідомила, що 10.12.2020 р вступив в силу Закон № 1072. Відомо, що підрозділ 1 розділу ХХ “Перехідні положення” ПКУ доповнено новим пунктом, згідно з яким до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника ПДФО не включається дохід у вигляді одноразової матеріальної допомоги застрахованим особам, що виплачується (надається) такому платнику ПДФО за рахунок коштів державного бюджету відповідно до ст. 2 Закону № 1071.

Згідно ст. 2 Закону № 1071 застрахована особа має право на отримання одноразової матеріальної допомоги застрахованим особам в розмірі 8000 грн. При цьому застрахована особа, яка має право на отримання зазначеної допомоги, має бути найманим працівником:

– підприємства, основний вид економічної діяльності якого заявлений першим у відомостях з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань станом на 31.10.2020 р і відповідає певним в Переліку видів економічної діяльності;

– фізособи-підприємця, основний вид економічної діяльності якого заявлений першим у відомостях з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань станом на 31.10.2020 р і відповідає певним в Переліку видів економічної діяльності.

Таким чином, одноразова державна допомога, згідно з законом, не буде враховуватися податковою службою як дохід.

Нагадаємо, що стало відомо, хто з фізосіб-підприємців та їх найманих працівників не зможе отримати державну допомогу в зв’язку з карантином в розмірі 8 тисяч гривень.

Раніше повідомлялося, що в постанові Кабінету Міністрів, прийнятому 9 грудня 2020 під номером 1236, були перераховані всі види економічної діяльності (ЗЕД), на які будуть поширюватися протиепідемічні заходи. Ця інформація потрібна ФОП, які зможуть отримати матеріально допомогу в тому випадку, якщо їх діяльність також підпадає під дію обмежень.

Читайте також
11 Червня 2024 року - 11:48
Ринок праці у травні нагадував безлюдну пустелю: кількість шукачів та...
6 Червня 2024 року - 12:36
Кадровий дефіцит в Україні стає серйозною загрозою для економіки в...
31 Травня 2024 року - 17:54
Як повідомляє Reuters, кількість українців, які живуть у бідності, зросла...
31 Травня 2024 року - 14:42
28 травня на території МВЦ в м. Києві за підтримки...