Чому АМКУ дозволив продаж «Кіровоградобленерго»?

Поділитися:

25 квітня поточного року на засіданні АМКУ ТОВ «ДТЕК Нафтогаз» отримало дозвіл на придбання акцій відразу двох обленерго — «Київобленерго» і «Одесаобленерго». Розмір пакетів акцій був таким, який надавав контроль на більш ніж 50%. Самі обленерго раніше належали групі компаній VS Energy. Голосування було роздільним, «за» проголосувало більшість членів АМКУ.

Таким чином на цей час разом з покупкою «Кіровоградобленерго» група компаній ДТЕК контролює понад 80% усього видобутку енергетичного вугілля, до 80% теплової генерації в країні. Також у неї під контролем і Бурштинський енергоострів.

Ситуація призвела до того, що відразу кілька нардепів і експертів в області енергоринку звернулися в РНБО з вимогою негайно розглянути питання про монополізацію ринку і про бездіяльність АМКУ в даному секторі. Тим часом один з радників президента України говорить про необхідність перезавантажити АМКУ через неефективність його роботи. Зокрема, багато експертів наполягають на тому, що АМКУ абсолютно не зацікавлений в боротьбі з монополіями.

Раніше повідомлялося, що «Метінвест» купує «Дніпровський металургійний комбінат». Також ми писали й про те, що в прокуратурі взялися за рішення АМКУ з продажу «Дніпровського коксохіму» Ахметову.

Читайте також
11 Червня 2024 року - 11:48
Ринок праці у травні нагадував безлюдну пустелю: кількість шукачів та...
6 Червня 2024 року - 12:36
Кадровий дефіцит в Україні стає серйозною загрозою для економіки в...
31 Травня 2024 року - 17:54
Як повідомляє Reuters, кількість українців, які живуть у бідності, зросла...
31 Травня 2024 року - 14:42
28 травня на території МВЦ в м. Києві за підтримки...