У МЗС констатували, що криза штовхає Білорусь до Росії

Поділитися:

У Міністерстві закордонних справ України прокоментували поточні політичні хвилювання в Білорусі, заявивши, що держава ще більше стала схильною до Росії. Про це заявив міністр українського профільного відомства в рамках пресконференції в Лісабоні.

За словами чиновника, на цей час через кризу Білорусь просто змушена йти на зближення з Росією, що звичайно ж є прямою загрозою для України, адже країна має спільні кордони як з першою, так і з другою державою.

Міністр вказав, що Україна хоче бачити Білорусь сильною і незалежною країною з власною економікою, а також зовнішньою і внутрішньою політикою.

“Україна зацікавлена ​​в незалежній, суверенній Білорусі, де процвітають демократія і ринкова економіка. І ми будемо відчувати глибокий жаль, якщо в процесі цієї кризи ситуація в Білорусі зміниться на гірше”, – сказав він.

Також чиновник підтвердив, що недавно країна зробила виняток і пропустила через свій кордон частину опозиціонерів з Білорусі попри те, що офіційно під час карантину Україна туристів не приймає.

Нагадаємо, що 8 вересня в Білорусі знову стали затримувати протестувальників. На цей раз в руки до силовиків офіційно потрапив 121 осіб.

Раніше вся країна обурилася нечесними результатами останніх президентських виборів, де за “чинного” президента Олександра Лукашенка проголосувала більшість громадян.

Читайте також
19 Червня 2024 року - 8:27
Від початку російського широкомасштабного вторгнення аграрний сектор зазнав збитків на...
18 Червня 2024 року - 18:47
Нового підвищення тарифів на світло в Україні найближчим часом не...
18 Червня 2024 року - 16:54
Кабінет Міністрів підтримав зміни до ліцензування перевізників, ініційовані Міністерством розвитку...
11 Червня 2024 року - 11:48
Ринок праці у травні нагадував безлюдну пустелю: кількість шукачів та...