Олександр Онищенко визнав своє російське громадянство

Поділитися:

Справа щодо привласнення 740 мільйонів гривень. Колишній нардеп-утікач Олександр Онищенко, який ховається від українського правосуддя після звинувачення в корупції, є громадянином Росії ще з кінця минулого року. Про це він особисто повідомив журналістам.

Щобільше, до кінця 2021 він планує відмовитися від українського громадянства. А поки що, каже, він займається кінним спортом і з цього року представляє збірну Росії на міжнародних змаганнях.

Водночас Онищенко спростував інформацію німецьких ЗМІ про те, що він продає свою віллу в Німеччині за 19 мільйонів євро. Каже, що це взагалі спортивний комплекс, який з 2019 року належить російським інвесторам. І нині там тренується збірна Росії.

За даними слідства, Олександр Онищенко – є головним фігурантом справи про незаконний продаж газу з держпідприємства Укргазвидобування. Він створив злочинну організацію, учасники якої з січня 2013 по червень 2016 року продавали газ через псевдобіржі й заробили на цьому понад 1,6 млрд грн.

В результаті таких дій “Укргазвидобування” отримало понад 740 млн гривень збитку. Правоохоронці домоглися арешту ексдепутата, однак на той час він уже встиг втекти з України.

Згодом його затримали в Німеччині, однак тамтешня влада відмовилася екстрадувати його в Україну. І попросила Онищенка добровільно покинути їхню державу.

Нагадаємо, що Вищий антикорупційний суд у середу, 13 травня, оголосив обвинувальний акт колишньому народному депутату Олександру Онищенко. Сьогодні відбулося засідання у «газовій справі».

Як повідомила на своїй сторінці в Facebook Спеціалізована антикорупційна прокуратура, це було перше засідання ВАКС по суті справи. Прокурор оголосив короткий виклад обвинувального акта Онищенко та його фінансовому директору.

Читайте також
11 Червня 2024 року - 11:48
Ринок праці у травні нагадував безлюдну пустелю: кількість шукачів та...
6 Червня 2024 року - 12:36
Кадровий дефіцит в Україні стає серйозною загрозою для економіки в...
31 Травня 2024 року - 17:54
Як повідомляє Reuters, кількість українців, які живуть у бідності, зросла...
31 Травня 2024 року - 14:42
28 травня на території МВЦ в м. Києві за підтримки...