Китай домагається закриття Генконсульства США на своїй території

Поділитися:

У п’ятницю, 24 липня, влада Китаю зажадала закриття американського консульства в місті Ченеду, яке дислокується в провінції Сичуань. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ Китаю.

В офіційному повідомленні зовнішньополітичного відомства зазначається, що консульство було позбавлене права не ведення діяльності на полях КНР.

«Китай висунув конкретні вимоги до американського генконсульства негайно припинити будь-яку діяльність і відповідні заходи», – йдеться в повідомленні МЗС КНР.

Цікаво, що цей крок можна розцінювати, як випад з боку Китай у відповідь на заяву Сполучених Штатів Америки щодо закриття аналогічного консульства в місті Х’юстоні.

Нагадаємо, що відносини між Сполученими Штатами Америки та Китаєм продовжують загострюватися. У вівторок, 21 липня, американська адміністрація зажадала від Китаю закрити дипломатичної місію в місті Х’юстоні. Після чого, за даними джерел Reuters, в Пекіні пригрозили США  таким же кроком у відповідь.

На думку директора Центру досліджень міжнародних відносин такі епізоди, як закриття консульств, на зовнішньополітичній арені відносин двох держав відіграють не найголовнішу роль. Це можна розцінювати, як звичайний піар двох країн-лідерів.

Читайте також
19 Червня 2024 року - 8:27
Від початку російського широкомасштабного вторгнення аграрний сектор зазнав збитків на...
18 Червня 2024 року - 18:47
Нового підвищення тарифів на світло в Україні найближчим часом не...
18 Червня 2024 року - 16:54
Кабінет Міністрів підтримав зміни до ліцензування перевізників, ініційовані Міністерством розвитку...
11 Червня 2024 року - 11:48
Ринок праці у травні нагадував безлюдну пустелю: кількість шукачів та...