Міністр енергетики Герман Галущенко повідомив, що останні ворожі атаки спричинили енергетичній галузі збитки понад 1 мільярд доларів

фото: Суспілне.Новини
Поділитися:

Після серії масових нападів російських сил на об’єкти української енергетичної інфраструктури протягом останніх місяців ситуація у сфері енергетики стала досить складною.

Цю інформацію розкрив Міністр енергетики України Герман Галущенко під час трансляції національного телемарафону “Єдині новини”.

“Наразі ми вже говоримо про збитки, що перевищують мільярд доларів. Проте напади тривають і очевидно, що збитки будуть зростати”, – підкреслив він.

Міністр зауважив, що найбільші пошкодження в результаті масованих атак отримали об’єкти теплової та гідрогенерації, а також системи передачі електроенергії.

“На сьогоднішній день система є стабільною, але ситуація в цілому складна”, – зазначив Міністр, додавши, що завдяки сприятливим погодним умовам вдається збалансувати енергосистему за допомогою відновлювальних джерел енергії.

Однак у деяких регіонах, зокрема в Харкові, який щоденно піддається ворожим обстрілам, існують обмеження електропостачання. У регіоні проводяться заходи для стабілізації ситуації та підготовки до зимового періоду.

 

Читайте також
19 Червня 2024 року - 8:27
Від початку російського широкомасштабного вторгнення аграрний сектор зазнав збитків на...
18 Червня 2024 року - 18:47
Нового підвищення тарифів на світло в Україні найближчим часом не...
18 Червня 2024 року - 16:54
Кабінет Міністрів підтримав зміни до ліцензування перевізників, ініційовані Міністерством розвитку...
11 Червня 2024 року - 11:48
Ринок праці у травні нагадував безлюдну пустелю: кількість шукачів та...