ВАКС залишив главу порту “Південний” на посаді

Поділитися:

Перший заступник директора порту «Південний» Роман Інде залишиться на посаді. Вищий антикорупційний суд продовжив строк дії його обов’язків до 21 травня, незважаючи на відкриту кримінальну справу, повідомляють журналісти телеканалу “Перший Діловий”.

Його підозрюють у зловживанні владою та службовим становищем. За даними НАБУ і САП, він завдав збитків держпідприємству на понад 47 мільйонів гривень. Діяв посадовець не сам, а у змові разом із колишнім заступником директора цього ж держпідприємства та керівником приватної компанії. Протягом 2017-2018 років вони організували схему, через яку допомогли своїм підконтрольним компаніям здобути перемогу в торгах.

Також посадовці залучили для реалізації своїх планів ще низку осіб, що дозволяло їм повністю контролювати весь процес закупівлі. Загалом слідство зафіксувало 29 таких тендерів. Як наслідок – порт переплатив 47 з половиною мільйонів при закупівлі товарів. У жовтні 20 року ВАКС заарештував Романа Інде із заставою в 21 мільйон.

Пізніше суд продовжив його арешт до 22 лютого, але зменшив заставу з 21 до 7 мільйонів. Після чого за підозрюваного внесли заставу і він вийшов з СІЗО. У зв’язку з наближенням дати завершення дії обов’язків Інде прокурор САП просив їх продовжити. Суддя його частково задовольнив і продовжив обов’язки лише до 21 травня. Тепер підозрюваний повинен носити електронний браслет, прибувати за кожною вимогою та не виїжджати із Одеси без дозволу.

Нагадаємо, раніше НАБУ відкрило кримінальне провадження проти міністра юстиції Дениса Малюськи. Його підозрюють у протиправному заволодінні підприємством.

Також ми писали, що сина експершого заступника секретаря Ради нацбезпеки та оборони – Ігоря Гладковського – оголосили у розшук, повідомляє Національне антикорупційне бюро.

Читайте також
19 Червня 2024 року - 8:27
Від початку російського широкомасштабного вторгнення аграрний сектор зазнав збитків на...
18 Червня 2024 року - 18:47
Нового підвищення тарифів на світло в Україні найближчим часом не...
18 Червня 2024 року - 16:54
Кабінет Міністрів підтримав зміни до ліцензування перевізників, ініційовані Міністерством розвитку...
11 Червня 2024 року - 11:48
Ринок праці у травні нагадував безлюдну пустелю: кількість шукачів та...