В ЄЦБ закликали ЄС швидше прийняти план відновлення економіки Європи

Поділитися:

В Європейському центральному банку закликали лідерів Європейського союзу скоріше затвердити план відновлення економіки Європи, так як наслідки пандемії коронавіруса занадто критичні і не терплять вагань. Про це повідомила глава ЄЦБ Крістін Лагард в спільній заяві з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, передає Bloomberg.

Відзначимо, що до такого висновку чиновниці прийшли в рамках загального відеосамміту лідерів ЄС.

Як заявила в своїй прямій мові Меркель, поточна криза может зрівнятися лише з часом Другої світової війни, тому не можна недооцінювати серйозність ситуації і затягувати процес прийняття плану.

Важливо сказати, що раніше попередня версія документу була представлена ​​в травні місяці. У положеннях плану говорилося про виділення 750 млрд доларів на потреби ряду регіонів Європи на наступні 7 років.

Відзначимо, що тимчасові рамки плану охоплюють період 2021-2027 років. Вказану суму коштів Єврокомісія планує взяти на біржі фінансових ринків за умови повернення боргу до 2058 року.

Для того, щоб зважиться на такий масштабний займ відомству потрібно отримати згоду всіх 27 країн-учасниць ЄС, які в рівній частці будуть нести відповідальність за величезний кредит.

У парадигмі планів щодо майбутнього фінансування частина грошей піде для Італії – гранти на суму 81,8 млрд євро, Іспанії – 77,3 млрд євро, Франції – 38,8 млрд євро, Польщі – 37,7 млрд євро, Греції – 22,6 млрд євро.

Раніше міністри фінансів Європейського Союзу в рамках засідання затвердили сценарій порятунку економічного блоку в умовах пандемії коронавируса і економічної кризи на суму понад 500 мільярдів євро.

В рамках Європейського стабілізаційного механізму буде виділено близько 240 мільярдів євро країнам, які найбільше постраждали від пандемії коронавируса і є членами зони євро, 200 мільйонів євро – на кредитування європейських компаній з акцентом на малий середній бізнес і близько 100 мільярдів євро – на схему субсидування заробітної плати, щоб компанії не скорочували своїх співробітників.

Читайте також
11 Червня 2024 року - 11:48
Ринок праці у травні нагадував безлюдну пустелю: кількість шукачів та...
6 Червня 2024 року - 12:36
Кадровий дефіцит в Україні стає серйозною загрозою для економіки в...
31 Травня 2024 року - 17:54
Як повідомляє Reuters, кількість українців, які живуть у бідності, зросла...
31 Травня 2024 року - 14:42
28 травня на території МВЦ в м. Києві за підтримки...