В Україні дорожчає морква

Поділитися:

Через сезону сильних дощів, аграрії змушені були зупинити збір нового врожаю морквини. У зв’язку з цим ціни на овоч в деяких регіонах зросли.

Станом на сьогоднішній день, багато господарств встановлюють ціну не нижче 12-15 гривень за 1 кілограм, що на 20 відсотків більше, ніж в кінці минулого тижня. Попит на моркву залишається колишнім, що і дало можливість виробникам підняти вартість продукту.

На думку експертів, сьогодні по Україні ціна на моркву в середньому на 17 відсотків більше, ніж в цей же час в 2019 році. Також аналітики вважають, що після стабілізації погоди, ціни на овоч почнуть падати.

Нагадаємо, що багато покупців скаржаться, що ціни на овочі та фрукти на ринках стрімко зростають, хоча, здавалося б, сезон в самому розпалі. Експерти відзначають, що в такій ціновій політиці немає нічого дивного, так як через дощі ягоди набирають зайву вологу і починають гнити, тому частина врожаю відразу йде в сміттєвий бак.

Також раніше повідомлялося, що ціни на ранні овочі: вартість моркви знизилася майже на 25 відсотків, а картопля подешевшала в ціні на 25,7 відсотка.

Читайте також
11 Червня 2024 року - 11:48
Ринок праці у травні нагадував безлюдну пустелю: кількість шукачів та...
6 Червня 2024 року - 12:36
Кадровий дефіцит в Україні стає серйозною загрозою для економіки в...
31 Травня 2024 року - 17:54
Як повідомляє Reuters, кількість українців, які живуть у бідності, зросла...
31 Травня 2024 року - 14:42
28 травня на території МВЦ в м. Києві за підтримки...