Уряд вирішує, що робити з боржниками по комуналці

Поділитися:

В Україні продовжує зростати заборгованість за несплату житлово-комунальних послуг: в Києві сума боргу вже дійшла до значення в 6 млрд гривень, і ситуація продовжує розвиватися в негативному русі. Про це повідомляє ряд українських експертів.

Так, нещодавно прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що всі українці на період карантину можуть бути спокійні за свої платіжки, так як їм ніхто не буде налічувати зайву пеню через несплату рахунків.

Таким чином уряд хотів дати поблажку українських громадян, частина яких втратила свою роботу і зазнавала фінансових труднощів під час карантину.

Однак варто визнати, що в країні є і такі люди, які просто скористалася такими рішеннями з боку держави і тепер безкарно відмовляються платити за ЖКГ.

У той же час, заплатити за послуги українцям все ж доведеться, просто в більш пізній термін, ніж раніше передбачали постачальники.

На даний момент ряд українських експертів вважають, що уряд може і в подальшому вплинути на ставлення операторів з приводу людей з високою заборгованістю. Це більшою мірою стосується несплати за газ, так як незабаром борг за споживання блакитного палива може дійти до значення в 10 млрд гривень.

В кінці березня загальна заборгованість населення з оплати житлово-комунальних послуг становила рекордні 66 млрд грн.

Нагадаємо, що незважаючи на обіцянки уряду не підвищувати комунальні платежі мінімум до кінця року, вже з 1 липня в Україні можуть піднятися ціни на газ для населення.

Читайте також
19 Червня 2024 року - 8:27
Від початку російського широкомасштабного вторгнення аграрний сектор зазнав збитків на...
18 Червня 2024 року - 18:47
Нового підвищення тарифів на світло в Україні найближчим часом не...
18 Червня 2024 року - 16:54
Кабінет Міністрів підтримав зміни до ліцензування перевізників, ініційовані Міністерством розвитку...
11 Червня 2024 року - 11:48
Ринок праці у травні нагадував безлюдну пустелю: кількість шукачів та...