Українського газу не вистачає для потреб населення

Поділитися:

Голова правління НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко заявив, що держпідприємство «Укргазвидобування» видобуває 12,7-12,8 млрд куб. м. газу. Тоді як споживання населенням за рік становить 13,4-13,6 млрд куб.м.

Ще 1-2 млрд куб. м. «блакитного палива» потрібно бюджетним та релігійним організаціям. Нестачу планують покрити імпортним ресурсом та закупівлею в «Укрнафти».

Вітренко зазначив, що обсягів палива у підземних сховищах газу має вистачити для нормального проходження опалювального сезону.

«Зараз в сховищах майже 19 млрд кубометрів газу. Ми розуміємо, що 10-15% цього обсягу належать нерезидентам і вони можуть бути вивезені до Європи. А можуть бути продані і тут, якщо ціни на нашому ринку будуть не нижчі за європейські. Але навіть без цих обсягів повинно вистачити газу для нормального проходження опалювального сезону – якраз за рахунок того, що «Нафтогаз» імпортував газ», – розповів посадовець.

Також писали, що Антимонопольний комітет України стежитиме за націнкою газсбутів в рамках формування ціни на газ в Україні. Про це повідомив глава правління компанії.

Нагадаємо, у НАК «Нафтогаз України» запевняють, що вартість природного газу для населення найближчого опалювального сезону не перевищуватиме 7 гривень 42 копійок за кубометр.

Читайте також
26 Червня 2024 року - 16:12
Міністерство цифрової трансформації України представило Білу книгу, яка детально описує...
25 Червня 2024 року - 18:36
Сьогодні ЄС провів першу міжурядову конференцію на рівні міністрів, щоб...
25 Червня 2024 року - 15:45
У червні аграріям нарахували за травень компенсації за придбану українську...
19 Червня 2024 року - 8:27
Від початку російського широкомасштабного вторгнення аграрний сектор зазнав збитків на...