Трейдери втрачають довіру до форвардних програм

Поділитися:

Трейдери зменшують кількість форвардних програм по зерну. Про це повідомили у випуску новин “Першого Ділового” телеканалу.

Відомо, що одна з основних причин – це втрата довіри до цього інструменту. Ціна на пшеницю падає.

Так, зараз українська пшениця торгується на біржах країни за середньозваженою ціною 8000-7360 гривень за тонну, за 1-4 клас відповідно.

У наступному сезоні не варто очікувати рекордні врожаї – посівні площі під пшеницею зменшаться, а під кукурудзу сільгоспвиробники також не збільшуватимуть площі.

Нагадаємо, що австралійські експортери пшениці показали себе на торгах в Парижі досить агресивно. На тлі отриманого багатого врожаю зернових вони вирішили йти в наступ і пропонують великі партії пшениці, причому за цінами, які є більш ніж конкурентними відразу на всіх ринках. Маються на увазі азійські, африканські та близькосхідні напрямки.

Раніше повідомлялося, що бізнес в черговий раз акцентує, що Україна має великий потенціал аграрної галузі і є світовим лідером у виробництві та експорті зерна і рослинної олії. Відповідно, стабільність і прогнозованість експорту зернових і олійних повинні бути пріоритетом для нашої держави.

Читайте також
19 Червня 2024 року - 8:27
Від початку російського широкомасштабного вторгнення аграрний сектор зазнав збитків на...
18 Червня 2024 року - 18:47
Нового підвищення тарифів на світло в Україні найближчим часом не...
18 Червня 2024 року - 16:54
Кабінет Міністрів підтримав зміни до ліцензування перевізників, ініційовані Міністерством розвитку...
11 Червня 2024 року - 11:48
Ринок праці у травні нагадував безлюдну пустелю: кількість шукачів та...