Резолюція Росії по Сирії не пройшла в ООН

Поділитися:

Російська Федерація знову не змогла обмежити постачання гуманітарної допомоги в Сирію через Туреччину. Резолюція, подана Москвою до Ради Безпеки ООН, в якій пропонується залишити тільки один пункт пропуску на турецькому кордоні, вже другий раз не пройшла.

У четвер, 9 липня, Росію підтримали тільки 2 країни з 15, які входять в Радбез ООН. Тепер у представників Ради Безпеки ООН залишилася одна спроба для прийняття рішення, яке змогло б влаштувати всіх учасників дискусії. Однак, якщо консенсус не буде знайдений, то 10 липня поставки: до Сирії припиняться зовсім.

Відомо, що раніше Росія і Китай, які підтримують президента Сирії Башара Асада, наклали вето на проект резолюції Заходу, де пропонувалося продовжити поставки через КПП Туреччини ще на рік. Російські і китайські дипломати пояснювали це тим, що поставки гуманітарної допомоги тепер легше організувати по території самої Сирії.

Нагадаємо, що 8 травня, Рада Безпеки Організації Об’єднаних Націй провела позачергове засідання з нагоди 75 річниці закінчення Другої світової війни в Європі.

У засіданні взяли участь близько 70-ми чиновників, серед яких п’ятдесят осіб – це глави МЗС країн-учасниць організації. Головними питаннями порядку денного зборів стали теми щодо того, як уберегти світ від повторення страшної історичної війни.

Раніше повідомлялося, що європейські країни готові виділити Сирії близько 7 млрд євро, для підтримки постраждалих від багаторічного військового конфлікту.

4,9 млрд євро з усього обсягу допомоги планується використовувати в нинішньому році, а ще 2 млрд – в наступному. Крім цього, міжнародні фінансові установи погодилися надати Сирії кредити на пільгових умовах в розмірі 6 млрд євро.

 

Читайте також
19 Червня 2024 року - 8:27
Від початку російського широкомасштабного вторгнення аграрний сектор зазнав збитків на...
18 Червня 2024 року - 18:47
Нового підвищення тарифів на світло в Україні найближчим часом не...
18 Червня 2024 року - 16:54
Кабінет Міністрів підтримав зміни до ліцензування перевізників, ініційовані Міністерством розвитку...
11 Червня 2024 року - 11:48
Ринок праці у травні нагадував безлюдну пустелю: кількість шукачів та...