«Нафтогаз» заявляє про проблеми з опалювальним сезоном у 50 містах

Поділитися:

Через високу заборгованість підприємств перед постачальниками газу над Україною нависла загроза зриву опалювального сезону. Про це повідомляє пресслужба НАК “Нафтогаз” України.

За даними компанії, зараз близько 73 постачальників теплоенергетики не віддали заборгованість. Більш того, такий борг є навіть у ряду київських підприємств, а також у левової частки областей України.

На цей час частина підприємств столиці має критичний борг в цьому відношенні, що ставити під сумнів початок опалювального сезону.

Зараз в зоні ризику знаходяться підприємства у Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Кіровоградській, Луганській, Львівській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Харківській, Херсонській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій та Чернігівській областях.

Нагадаємо, що перед початком опалювального сезону увага прикута до тих міст, де були проблеми з опаленням в минулі роки.

Одним з таких міст в Україні стала Сміла на Черкащині, проте в цьому році місцева влада планує запустити опалення і дати тепло городянам в певний заздалегідь термін.

Читайте також
11 Червня 2024 року - 11:48
Ринок праці у травні нагадував безлюдну пустелю: кількість шукачів та...
6 Червня 2024 року - 12:36
Кадровий дефіцит в Україні стає серйозною загрозою для економіки в...
31 Травня 2024 року - 17:54
Як повідомляє Reuters, кількість українців, які живуть у бідності, зросла...
31 Травня 2024 року - 14:42
28 травня на території МВЦ в м. Києві за підтримки...