«Газпром» заявив про рекордний прибуток

Поділитися:

За дев’ять місяців 2021 року російський «Газпром» отримав рекордні 1,5 трлн рублів, або близько $20 млрд за поточним курсом прибутку. Про це заявив заступник глави правління компанії.

Так, прибуток, отриманий «Газпром» за звітний період, перевищує прибуток за будь-який завершений календарний рік в історії компанії.

«Позначився вплив ситуації на експортних ринках, при цьому з урахуванням їхньої поточної динаміки ми очікуємо на ще більш вражаючі підсумки у четвертому кварталі», — наголосив заступник глави правління компанії.

Він уточнив, що чистий виторг від продажу газу за дев’ять місяців збільшився на 77% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року і перевищив 3,4 трлн руб. Зокрема, чистий виторг від продажу газу до Європи та інших країн виріс на 117%, у Росії — на 18%.

«Очевидно, що в четвертому кварталі ціна наших поставок до Європи буде значно вищою, що позитивно позначиться на результатах всього року», – додав він.

Дані компанії свідчать про те, що у третьому кварталі «Газпром» отримав 809 млрд руб. EBITDA (прибуток без урахування відсотків за кредитами, податками, амортизацією та переоцінкою). За три квартали цей показник зріс на 137% і перевищив 2,2 трлн руб.

«У третьому кварталі ми заробили 809 млрд руб. EBITDA, що є абсолютним рекордом для квартальних показників за всю історію «Газпрому» і в 2,4 рази більше від результату аналогічного періоду минулого року», — прокоментував заступник глави правління компанії.

У третьому кварталі 2021 року ціна експортного газу «Газпрому» до країн далекого зарубіжжя становила $313,4 за тисячу кубометрів. Відзначимо, що у другому кварталі вона становила $224,4, а в першому $193,9 за тисячу кубометрів.

Нагадаємо, що прокачування газу з Росії до Німеччини газопроводом «Ямал-Європа» знизилося до 40% або до 450 тисяч кубометрів на годину.

Читайте також
25 Червня 2024 року - 15:45
У червні аграріям нарахували за травень компенсації за придбану українську...
19 Червня 2024 року - 8:27
Від початку російського широкомасштабного вторгнення аграрний сектор зазнав збитків на...
18 Червня 2024 року - 18:47
Нового підвищення тарифів на світло в Україні найближчим часом не...
18 Червня 2024 року - 16:54
Кабінет Міністрів підтримав зміни до ліцензування перевізників, ініційовані Міністерством розвитку...