Банкіри чекають зростання тарифної ставки

Поділитися:

Українські банкіри висловили свої припущення відносно подальшого збільшення тарифної ставки на полях держави. Про це йдеться в розслідуванні вітчизняних ЗМІ.

Зокрема, вже від четверга, 21 січня, Національний банк України збереже облікову ставку на рівні 6% річних. Принаймні, такий прогноз напередодні зробив цілий ряд українських банкірів.

Зокрема, керівник інвестиційного бізнесу “Укрсиббанку” заявив, що швидше за все найближчим часом ставки не підвищаться, однак цього можна цілком очікувати протягом першого півріччя 2021 року.

Також аналогічної точки зору дотримується і директор департаменту стратегії Кредобанку, який вважає, що НБУ поки що не змінюватиме поточну ставку для банків.

“Головними передумовами такого рішення є те, що за підсумками-2020 інфляція дорівнювала центральним значенням цільового діапазону (5%), а також січневе посилення карантинних обмежень потребують збереження ставки на поточному низькому рівні для підтримки економічної активності“, – заявив він.

Нагадаємо, що в грудні в пресслужбі Національного банку України заявили, що 9 з 10 членів Комітету з монетарної політики НБУ підтримали рішення про збереження облікової ставки на рівні 6%.

Однак під час обговорення прогнозної траєкторії облікової ставки думки членів Комітету розділилися. Більшість членів припустили підвищення облікової ставки у 2021 році.

Читайте також
19 Червня 2024 року - 8:27
Від початку російського широкомасштабного вторгнення аграрний сектор зазнав збитків на...
18 Червня 2024 року - 18:47
Нового підвищення тарифів на світло в Україні найближчим часом не...
18 Червня 2024 року - 16:54
Кабінет Міністрів підтримав зміни до ліцензування перевізників, ініційовані Міністерством розвитку...
11 Червня 2024 року - 11:48
Ринок праці у травні нагадував безлюдну пустелю: кількість шукачів та...