«Антонов» побудує три літаки для ЗСУ

Поділитися:

Підписано угоду між Міністерством оборони України та державним підприємством «Антонов». За досягнутою домовленістю, на «Антонові» побудують три нові літаки Ан-178 для Збройних Сил нашої держави. Про це повідомляється на офіційному сайті президента.

«Ці нові літаки будуть побудовані українськими громадянами, з українських комплектувальних, для українських інтересів. Власне, так, як це і повинно бути», – сказав президент Володимир Зеленський, виступаючи перед церемонією підписання документа. Він додав, що держзамовлення повинні стати не сенсацією, а нормою.

Три нові сучасні машини створюють на заводі «Антонов» з метою доставлення озброєння, легкої військової техніки та особового складу військовослужбовців посадковим і парашутним способом. Крім цього, Ан-178 зможуть транспортувати різні вантажі.

Нагадаємо, Міністерство оборони планувало укласти контракт з ДП «Антонов» до кінця 2020 року на виробництво трьох літаків Ан-178, щоб довиконати державне оборонне замовлення. Подібний контракт планувалося підписати вперше з моменту незалежності України.

Також раніше ми інформували про те, що в МОУ спробували зробити закупівлі для ЗСУ через Агентство з підтримки та постачання НАТО. Перша ж спроба виявилася досить успішною, про що повідомляє прес-служба міністерства.

Читайте також
19 Червня 2024 року - 8:27
Від початку російського широкомасштабного вторгнення аграрний сектор зазнав збитків на...
18 Червня 2024 року - 18:47
Нового підвищення тарифів на світло в Україні найближчим часом не...
18 Червня 2024 року - 16:54
Кабінет Міністрів підтримав зміни до ліцензування перевізників, ініційовані Міністерством розвитку...
11 Червня 2024 року - 11:48
Ринок праці у травні нагадував безлюдну пустелю: кількість шукачів та...