250 американських компаній постраждали від російських кібератак

Поділитися:

У Сполучених Штатах Америки понад 250 американських компаній постраждали від кібератак з боку Російської Федерації. Про це повідомляє The New York Times.

За даними ЗМІ, масштаби інформаційного втручання Росії в американські установи та компанії могли бути набагато гірші та в п’ять разів небезпечніші від поточного результату.

Більш того, вважається, що деякі кібернапади з боку Росії могли бути лише приводом для відводу очей, адже основною метою Росії напевно були великі американські корпорації або ж навіть вищий уряд США.

Поки що невідомо, чи вдалося росіянам отримати доступ до секретної інформації Штатів. Свого часу в усі системи американці вмонтували спеціальні датчики “раннього попередження про можливі атаки”, проте в критичний момент, вони не спрацювали.

Нагадаємо, що Чехія звинуватила Росію в скоєнні чергової кібератаки, спрямованої на місцеві лікарні держав: хакери намагалися зламати сервера установ.

Від рук російських хакерів постраждали відразу дві чеські лікарні. З проблемою установи зіткнулися у квітні й вдало змогли відбити комп’ютерне втручання.

Читайте також
11 Червня 2024 року - 11:48
Ринок праці у травні нагадував безлюдну пустелю: кількість шукачів та...
6 Червня 2024 року - 12:36
Кадровий дефіцит в Україні стає серйозною загрозою для економіки в...
31 Травня 2024 року - 17:54
Як повідомляє Reuters, кількість українців, які живуть у бідності, зросла...
31 Травня 2024 року - 14:42
28 травня на території МВЦ в м. Києві за підтримки...