Закон про подвійне громадянство розробили для ІТ-шників

Поділитися:

Закон про подвійне громадянство, представлений в стінах Верховної Ради України під номером №2590, насправді передбачає допомогу в розвитку ІТ-сфери в Україні. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський під час погоджувальної наради.

Відзначимо, що мова йде про закон “Про внесення змін до деяких законів України щодо питань громадянства”, який нещодавно було вирішено відправити на доопрацювання. Зокрема, 18 травня члени ради проголосували за таку ініціативу.

Вперше документ потрапив на розгляд нардепів ще 13 грудня 2019 року. Він був поданий в парламент за ініціативою глави України, який аргументував його прийняття розвитком ІТ-сфери та інших сучасних сегментів професій, фахівці яких раніше масово виїхали з України.

Президент України вважає, що прийняття такого закону допоможе їм легально працювати і поєднувати свою діяльність і на території держави.

Як повідомлялося раніше, в суботу, 23 травня, в Україні набув своєї чинності закон «Про внесення змін до законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності», який в народі також називають «антіколомойскім законом».

Читайте також
11 Червня 2024 року - 11:48
Ринок праці у травні нагадував безлюдну пустелю: кількість шукачів та...
6 Червня 2024 року - 12:36
Кадровий дефіцит в Україні стає серйозною загрозою для економіки в...
31 Травня 2024 року - 17:54
Як повідомляє Reuters, кількість українців, які живуть у бідності, зросла...
31 Травня 2024 року - 14:42
28 травня на території МВЦ в м. Києві за підтримки...