В Україні зменшили вчетверо збір за е-візу

Поділитися:

На сьогоднішньому засіданні Кабміну було прийнято проект постанови “Про внесення змін до Правил оформлення віз для в’їзду в Україну і транзитного проїзду через її територію”. Мова в ньому йде про зменшення збору за е-візу, яка відкриває дорогу в Україну.

Також обговорювали та затвердили шлях удосконалення самої процедури оформлення такої візи. Карантин вніс свої корективи — багато аспектів сучасного життя перейшли у формат онлайн, процедура оформлення віз в електронному вигляді також затребувана.

У новому документі говорилося про збільшення кратності е-візи, про те, щоб була зменшена її вартість. Паралельно з цим будуть диференційовані ставки консульського збору, а також буде додано можливість термінового оформлення (подвійний тариф).

За наявною інформацією після того, як документ буде остаточно прийнятий, одноразова електронна віза буде коштувати 20 доларів США замість 80, як раніше, а дворазова — 30 доларів.

Раніше повідомлялося про те, що за три роки безвізу українці зробили 49 мільйонів поїздок в країни, які відкрили таку можливість. Безумовним лідером виявилася сусідня Польща — туди їздять на вихідні, в дні свят, шкільних канікул.

Також ми писали про те, що в недалекому майбутньому почне роботу ще один аеропорт в Україні. Разом зі Словацькою Республікою Україна відновить аеропорт “Ужгород”.

Читайте також
19 Червня 2024 року - 8:27
Від початку російського широкомасштабного вторгнення аграрний сектор зазнав збитків на...
18 Червня 2024 року - 18:47
Нового підвищення тарифів на світло в Україні найближчим часом не...
18 Червня 2024 року - 16:54
Кабінет Міністрів підтримав зміни до ліцензування перевізників, ініційовані Міністерством розвитку...
11 Червня 2024 року - 11:48
Ринок праці у травні нагадував безлюдну пустелю: кількість шукачів та...