Укрпатент скасують

Поділитися:

Закон № 703-IX “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення національного органу інтелектуальної власності» офіційно опублікований і набирає чинності 14 жовтня 2020.

Закон № 703-IX передбачає введення дворівневої системи державного управління інтелектуальною власністю – Національний орган інтелектуальної власності (НОІВ).

При цьому Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства, як і раніше, буде забезпечувати формування та реалізацію державної політики в даній сфері.

Новостворений Ноіс – виконувати функції, якими раніше займався “Український інститут інтелектуальної власності” (Укрпатент). Наприклад, прийом заявок, проведення їх експертизи, прийняття рішень по ним, видавати охоронні документи – патенти і свідоцтва – у сфері інтелектуальної власності.

Передбачається, що для заявників на практиці це буде передбачати скорочення термінів отримання охоронних документів як мінімум на півтора-два місяці ».

Законопроектом передбачені більш високі стандарти прозорості діяльності Ноіс. Фінансування нового держоргану буде здійснюватися за рахунок надходжень від справляння зборів за дії, пов’язані з охороною прав на об’єкти інтелектуальної власності.

Ми писали, що охорона інтелектуальної власності – пріоритет України і є одним з головних аспектів в Угоді про Асоціацію України з ЄС і надважливою умовою для інноваційного та економічного розвитку країни.

Також писали, що в Кабінеті міністрів України схвалили законопроекти, щодо захистів прав інтелектуальної власності.

 

 

Читайте також
19 Червня 2024 року - 8:27
Від початку російського широкомасштабного вторгнення аграрний сектор зазнав збитків на...
18 Червня 2024 року - 18:47
Нового підвищення тарифів на світло в Україні найближчим часом не...
18 Червня 2024 року - 16:54
Кабінет Міністрів підтримав зміни до ліцензування перевізників, ініційовані Міністерством розвитку...
11 Червня 2024 року - 11:48
Ринок праці у травні нагадував безлюдну пустелю: кількість шукачів та...