Світовий банк заявив, що кількість українців, які живуть у бідності через продовження війни зросла на 1,8 млн

Поділитися:

Як повідомляє Reuters, кількість українців, які живуть у бідності, зросла на 1,8 мільйона з 2020 року, внаслідок чого їх загальна кількість складає близько 29% населення, оскільки російське вторгнення у 2022 році продовжує руйнувати економіку країни, йдеться у звіті Світового банку.

За словами Арупа Банерджі, регіонального директора Світового банку по Східній Європі, ситуація була б набагато гіршою, якби Україна не отримала суттєвої підтримки з іноземного бюджету для виплати пенсій та зарплат вчителям, лікарям та іншим працівникам соціальної сфери.

«Якби міжнародні партнери, особливо США, не спрямували ресурси, спеціально призначені для цих соціальних витрат, тоді в бідності було б на три мільйони більше людей», — сказав він в інтерв’ю агентству Reuters.

У звіті Світового банку, заснованому на щомісячних телефонних опитуваннях близько 2000 домогосподарств, підраховано, що минулого року близько 9 мільйонів українців жили у бідності. Загальна чисельність населення країни наразі оцінюється приблизно у 32 мільйони осіб.

за матеріалами Reuters

Читайте також
19 Червня 2024 року - 8:27
Від початку російського широкомасштабного вторгнення аграрний сектор зазнав збитків на...
18 Червня 2024 року - 18:47
Нового підвищення тарифів на світло в Україні найближчим часом не...
18 Червня 2024 року - 16:54
Кабінет Міністрів підтримав зміни до ліцензування перевізників, ініційовані Міністерством розвитку...
11 Червня 2024 року - 11:48
Ринок праці у травні нагадував безлюдну пустелю: кількість шукачів та...