Вступ України до НАТО: Прайс назвав умову

Поділитися:

Представник Державного департаменту Сполучених Штатів Америки Нед Прайс прокоментував слова попереднього держсекретаря США щодо політики НАТО. Він підтвердив раніше встановлену стратегію Альянсу, заявивши, що «двері НАТО завжди відчинені».

Країни, за словами американського чиновника, мають абсолютне право самостійно обирати зовнішню політику.

Під своєю промовою Нед Прайс мав на увазі факт того, що Україна має право самовизначати курс зовнішньої політики без втручання думок інших держав.

Він нагадав, що Північноатлантичний Альянс – військово-політичний блок, націлений насамперед на створення оборонного союзу: «Оборонний за своєю природою та орієнтацією».

Канада відмовила в наданні допомоги Україні на тлі нарощування Росією військових сил на кордонах. Уряд країни вважає, що розширення присутності Альянсу на території України навпаки, може спровокувати активні дії з боку РФ, а не деескалізувати.

Раніше ми писали, що на 2022 рік заплановано дев’ять багатонаціональних навчань українських військовослужбовців з силами НАТО.

Також ми повідомляли, що в Російській Федерації розуміють, що не мають шансів на підписання договору, який гарантує Володимиру Путіну невступ України до Північноатлантичного альянсу.

Читайте також
25 Червня 2024 року - 15:45
У червні аграріям нарахували за травень компенсації за придбану українську...
19 Червня 2024 року - 8:27
Від початку російського широкомасштабного вторгнення аграрний сектор зазнав збитків на...
18 Червня 2024 року - 18:47
Нового підвищення тарифів на світло в Україні найближчим часом не...
18 Червня 2024 року - 16:54
Кабінет Міністрів підтримав зміни до ліцензування перевізників, ініційовані Міністерством розвитку...