Україна подає до арбітражу на Польщу

Поділитися:

Україна може подати на країну-сусідку Польщу до арбітражного суду. Це можливо у тому випадку, якщо остання відмовить Україні у вирішенні ситуації зі скороченням міжнародний автодозвіл на перевезення, як заявив міністр інфраструктури України під час години запитань до уряду.

«Ми працюємо з Єврокомісією, з нашими європейськими та польськими колегами й готові піти на будь-які заходи, щоб вирішити це питання. Шукаємо компроміс із польськими колегами. І це не зовсім питання до нашого міністерства, але розглядаємо можливість звернення до арбітражу», – зазначив він.

За його словами, за останні п’ять-шість років товарообіг між Україною та Польщею зріс удвічі, водночас кількість польських автодозвіл скоротилася на 40 тисяч на рік.

Також дані про те, що Україна може звернутися до арбітражного суду, підтвердив глава Кабінету міністрів України Денис Шмигаль.

«І я особисто, і президент України на найвищому політичному рівні в Євросоюзі й з республікою Польща ведемо досить складну і напружену розмову з цього приводу. Ми вже розпочали переговорні процедури й справді наступний крок – це відповідний арбітраж», – заявив він.

Нагадаємо, що результати аукціону на платформі бронювання GSA Platform свідчать, що російський «Газпром» відмовився бронювати потужності польської ділянки магістрального газопроводу «Ямал-Європа» на п’ятницю.

При цьому попередніми днями компанія замовляла транспортування на цій ділянці по 31 млн кубометрів газу на добу.

Читайте також
19 Червня 2024 року - 8:27
Від початку російського широкомасштабного вторгнення аграрний сектор зазнав збитків на...
18 Червня 2024 року - 18:47
Нового підвищення тарифів на світло в Україні найближчим часом не...
18 Червня 2024 року - 16:54
Кабінет Міністрів підтримав зміни до ліцензування перевізників, ініційовані Міністерством розвитку...
11 Червня 2024 року - 11:48
Ринок праці у травні нагадував безлюдну пустелю: кількість шукачів та...