Російські олігархи втрачають гроші мільярдами через санкції

Поділитися:

Російський бізнесмен не зміг у суді відновити доступ до своїх мільярдним активів в Швейцарії.

Швейцарський банк Julius Baer, ​​який виступав відповідачем за позовом, відмовив російському бізнесменові і власнику групи компаній “Ренова” Віктору Вексельбергу через санкції США.

Відомо, що формально позов до банку подала зареєстрована на Кіпрі холдингова компанія Lamesa, один з бенефіціарів якої – Віктор Вексельберг. Lamesa вимагала від Julius Baer доступ до номінованих в доларах США цінних паперів, що знаходяться на банківському рахунку і заблокованим у зв’язку з обмеженнями Вашингтона від квітня 2018 року.

Слід зазначити, що почалося все з 4 червня 2018 року, коли швейцарські банки, щоб уникнути санкцій з боку США, заблокували понад мільярд доларів на особистих рахунках російського олігарха Віктора Вексельберга.

Нагадаємо, що в прес-релізах «Північного потоку 2» повідомляється, що оператор будівництва проекту виділив близько 120 компаній з Російської Федерації, які потрапляють під нові розширені санкції Сполучених Штатів Америки.

«Будь-які погрози застосування санкцій, націлених проти проекту« Північний потік-2 », впливають на цілий ряд західних підрядників та інвесторів. Якщо вони будуть введені, санкції безпосередньо торкнуться понад 120 компаній з більш ніж 12 країн Європи », – йдеться в документі.

Раніше повідомлялося, що Касаційний суд розгляне справу за позовом панамської компанії проти українського банку «ПриватБанк». Панамська компанія має намір довести, що процедура Бейл ін – по якій активи Привату стали державними – була незаконною. Крім цього, продовжує судитися з ПриватБанком і сім’я Суркісів.

Читайте також
19 Червня 2024 року - 8:27
Від початку російського широкомасштабного вторгнення аграрний сектор зазнав збитків на...
18 Червня 2024 року - 18:47
Нового підвищення тарифів на світло в Україні найближчим часом не...
18 Червня 2024 року - 16:54
Кабінет Міністрів підтримав зміни до ліцензування перевізників, ініційовані Міністерством розвитку...
11 Червня 2024 року - 11:48
Ринок праці у травні нагадував безлюдну пустелю: кількість шукачів та...